איך נגמר אצלכם ריב? כמה זמן אתם מושכים ריב? האם אתם מתפייסים או נותנים לזמן לעשות את שלו?
לא מעט זוגות שמגיעים אלי לקליניקה מביעים משאלה למיגור הריבים ביניהם. ריב נתפס כחוויה לא נעימה, שהם בשמחה היו מוותרים עליה לו רק יכלו. זו כמובן ציפייה לא ריאלית. חלק בלתי נפרד מהאינטראקציה הבינאישית היא חוסר הסכמה. כשאנחנו עייפים או שחוקים או סתם עבר עלינו יום לא מוצלח, קשה לנו לעיתים להביע את חוסר ההסכמה בצורה מכבדת ונעימה.
לגלות לכם סוד? כשמגיע אלי זוג שלא רב אני הרבה יותר מודאגת מאשר כשמגיע זוג שרב הרבה. כשזוג רב, זה אומר שהם עוד לא ויתרו ושהצד השני חשוב להם. בקרב זוגות שלא רבים אני מזהה הרבה מאוד ריחוק ובדידות בתוך הקשר.
כשמגיע אלי זוג שרב הרבה אני תמיד צוחקת ואומרת "יופי! לריב אתם יודעים, עכשיו כל מה שנותר לי זה ללמד אתכם איך להתפייס". ואכן, זוגות רבים שוכחים את החלק הכי חשוב בריב – שלב ההתפייסות! כשאנחנו לא מתפייסים אנחנו צוברים צלקות ומשקעים שצפים ועולים כל פעם מחדש.
טיפ: ריבים מתלקחים באופן ספונטאני, כמעט ללא שליטה. אם כבר פרץ ריב, חשוב לדעת לנהל אותו נכון. כשאתם נסערים, קשה לקבל החלטות ממקום שקול והגיוני. קחו פסק זמן ותחזרו לדבר אחד עם השניה רק לאחר שהרוחות נרגעו. מצד שני אל תמשכו ריבים – חשוב לחזור מפסק הזמן תוך 24 שעות! הסבתות היו אומרות "אל תלכו לישון כועסים" ויש צדק בדבריהן. כשאתם רגועים, השתדלו להקשיב אחד לשניה לא ממקום מתגונן, אלה במטרה לנסות להבין את הצד השני. רק אחרי שכל אחד מבני הזוג קיבל את ההזדמנות לבטא את רגשותיו ודעותיו, תציעו מספר אפשרויות לפתרון. רצוי שכל אחד יתן לפחות 2 אפשרויות לפתרון. ולבסוף נהלו מו"מ במטרה להגיע לאפשרות הטובה ביותר עבור שניכם. וכמובן – אל תתביישו לבקש סליחה במידת הצורך.